Home Reizen Op stedentrip de feestdagen vieren

Op stedentrip de feestdagen vieren

0
Op stedentrip de feestdagen vieren

We kunnen er niet omheen: het najaar is nu toch echt volop bezig. Terwijl we ons een weg banen door de regen en de wind, zitten onze gedachten alweer in december. Dat ene lichtpuntje waardoor het einde van het jaar helemaal niet zo erg is: de feestdagen. Weet jij al wat je gaat doen? Waar spendeer jij de laatste dagen van 2019? Ik ga het dit jaar een hele andere kant opgooien. Zojuist heb ik namelijk een stedentrip Barcelona geboekt. Ik heb besloten de feestdagen tijdens een stedentrip te vieren. Even geen familieverplichtingen en veel te uitgebreide diners. Nee, dit jaar ga ik genieten van de Spaanse keuken terwijl  ik helemaal ontspan. 

Waarom niet thuis?

Dat is natuurlijk de eerste gedachte die door jouw hoofd schiet: waarom vier je het niet ‘gewoon’ thuis? Nou, omdat ik toe ben aan verandering. De afgelopen 5 jaar heb ik ieder jaar dezelfde routine gehad. Hierdoor kan ik de jaren haast niet meer onderscheiden van elkaar. Ik wil geen clichés bevestigen, maar het is helaas nou eenmaal zo: ik zit in een soort sleur. Niet alleen in het dagelijks leven, zelfs in de manier waarop ik de feestdagen vier. Daarom wil ik het dit jaar compleet anders doen. Geen kerstmenu samenstellen, cadeau spelletjes spelen of veel te veel eten. Nee, dit jaar vertoef ik lekker in het buitenland!

Daarom Barcelona!

Uiteraard heb ik niet zomaar voor de Spaanse stad gekozen. Ten eerste vind ik Spanje simpelweg een heerlijk land om naartoe te gaan. De keuken omvat precies alles wat ik lekker vindt en wie houdt er nou niet van tapas? Dat is uiteraard niet de enige reden. De locatie is tevens prachtig. Er is genoeg cultuur om mezelf in te verdiepen. Ten slotte kan ik er ook altijd heerlijk winkelen. Onderlaatst las ik bijvoorbeeld dat de Duitse winkelketen Käthe Wohlfahrt zich gevestigd heeft in Barcelona. Hoe leuk is het om in de iconische kerstwinkel te lopen tijdens de feestdagen? Zo kan ik nog wel een paar uur door gaan. Kortom, er is reden genoeg waarom ik voor een stedentrip Barcelona heb gekozen. 

Ben benieuwd

Of het een succes wordt, weet ik natuurlijk nog niet. Misschien lijkt het me nu ontzettend leuk, maar als puntje bij paaltje komt krijg ik heimwee. Het is allemaal mogelijk. Ik ben vooral benieuwd hoe ik met de situatie om zal gaan. Voor het eerst sinds tijden stap ik buiten mijn bekende bubbel. De kans bestaat hierdoor dat ik wel een beetje word geconfronteerd met mezelf. Ook daar ben ik juist benieuwd naar!