Home Lifestyle Hoe geef je een feestje zonder geluidsoverlast?

Hoe geef je een feestje zonder geluidsoverlast?

0
Hoe geef je een feestje zonder geluidsoverlast?

Iedereen kent wel die buurtfeesten waarbij je nog steeds om 4 uur in je bed wakker ligt door de muziek en al het lawaai. Vaak moet er dan politie aan de pas komen om het feestje te stoppen zodat de rust in de buurt weer terugkeert. Het is iets waar men zich enorm aan kan ergeren. Maar hoe kun je dan wel een feestje geven zonder dat je je buren tot last bent? Nou, je zou ervoor kunnen kiezen om een silent disco te huren. Daarbij maak je geen gebruik van speakers, maar juist van koptelefoons. Daardoor zal het geluidsoverlast een heel stuk minder zijn en zal je bovendien je buren niet tot last zijn. Het is ideaal voor feestjes in een open ruimte, maar het kan ook goed van pas komen voor huisfeestjes.

Hoe werkt een silent disco?

Sinds het einde van de jaren ‘90 werd de silent disco voor het eerst gebruikt bij een concert. Daarna is het ook steeds vaker gebruikt bij andere feesten, evenementen en congressen. Bij een silent disco krijgt iedereen een koptelefoon op en wordt er geen gebruik gemaakt van speakers. Zo is het geluidsoverlast een stuk minder, terwijl iedereen nog steeds volop kan genieten van de muziek. Een silent disco is eigenlijk niets meer dan een aantal draadloze koptelefoons en een samengestelde set met een zender en twee aansluitkabels. Met eentje kun je bijvoorbeeld je telefoon of je laptop aansluiten en met de ander bijvoorbeeld een dj set of een mengtafel. Je hebt dus niet zoveel nodig om een silent disco te kunnen geven. Nu hoef je daar ook geen spullen voor te kopen, maar kun je eenvoudig een silent disco huren.

De voordelen van een silent disco

Het grootste voordeel van een silent disco is natuurlijk dat je vrijwel tot geen geluidsoverlast veroorzaakt voor de mensen om je heen. Daarnaast hoef je op het moment dat je een silent disco gaat huren minder rekening te houden met andere dingen zoals speakers en omwonende. Verder kan je een silent disco ook voor meerdere dingen gebruiken dan alleen voor een feestje. Zo kan het goed van pas komen bij bijvoorbeeld een congres die in verschillende talen gegeven wordt. Mensen die de spreker niet kunnen verstaan, kunnen via de koptelefoon luisteren naar de vertaler en zodoende nog steeds het verhaal volgen. Overigens sta je niet voor paal met zo’n koptelefoon op je hoofd, want ze zijn best wel gaaf!