Home Reizen De voordelen van een campingvakantie in Nederland

De voordelen van een campingvakantie in Nederland

0
De voordelen van een campingvakantie in Nederland

Er zijn steeds meer mensen die een vakantie in eigen land vieren. Helemaal niet gek natuurlijk, ieder zijn eigen ding en met een tijd van corona maatregelen was het lastig om de grens over te gaan. Na deze tijd zijn eigenlijk best veel mensen blijven hangen in ons kleine kikkerlandje. Alle huisjes en campings zijn nu al geruime tijd van tevoren volgeboekt en dat is niet zonder reden. Mensen hebben namelijk ontdekt dat een vakantie in Nederland heel erg leuk is. Waarom? Dat vertellen we je in deze blog. Bereid je wel voor, want er is een kans aanwezig dat je over een paar minuten nooit meer naar Zuid-Frankrijk wil. 

Korte reis

Een van de meest stressvolle en minder leuke dingen aan een vakantie is de reis. Als je met het vliegtuig gaat moet je ervoor zorgen dat iedereen op tijd vertrekt, zijn of haar paspoort bij zich heeft, alle tickets bewaren, je tegenwoordig een weg banen door de urenlange rijen op Schiphol en ga zo maar door. Op vakantie naar een camping Nederland? Dan heb je dit probleem totaal niet. Jij gaat lekker met je autootje of zelfs het openbaar vervoer naar je bestemming; ideaal. Ook als je voorheen met de auto naar Zuid-Frankrijk ging heb je hier een voordeel. Je hoeft niet meer 12 uur lang te stikken in de auto en in eindeloos lange files staan.

Genoeg te doen

Wie twijfelt over de mate van plezier die je hebt op een camping vakantie Nederland, heeft die twijfel onterecht. Er is vaak genoeg te doen en ook in Nederland zijn er leuke plekken om te bezoeken die je nog nooit eerder hebt gezien. 

Kosten

De kosten voor een vakantie in Nederland zijn ook een groot voordeel. Je hebt namelijk geen kosten meer voor een vliegreis, voor een lange autorit en je bespaard vaak ook wel wat op de accommodatie. Ja, het eten is hier misschien ietsjes duurder maar al met al zul je een flinke winst in je portemonnee terugzien. Dit kun je weer uitgeven aan leuke dingen!

Taal

Ook de taal is een flink voordeel. Hoewel Nederlanders over het algemeen goed Engels spreken, geldt dit niet voor iedereen. Buitenlanders hebben deze vaardigheid vaak minder goed onder de knie en ook kinderen kunnen hier niet mee uit de voeten. Je kinderen kunnen lekker spelen met kinderen en communiceren in dezelfde taal en ook jij hoeft minder na te denken bij wat je zegt!