Home Reizen Ook liever leasen in plaats van kopen?

Ook liever leasen in plaats van kopen?

0
Ook liever leasen in plaats van kopen?

Een auto kopen is steeds duurder aan het worden. Niet alleen is de aanschaf van een nieuwe auto erg duur, maar daarnaast komen er vaak ook nog heel veel kosten bij kijken. Zo moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de verzekeringen en belastingen. Ook zal er om de zoveel tijd betaald moeten worden voor onderhoud. Dit zijn allemaal kosten die je meestal niet zal hoeven te betalen wanneer je een auto ergens leaset. In alle gevallen zal je wel altijd zelf voor de benzine moeten betalen. Om er dus toch voor te zorgen dat je een auto nog steeds kan gebruiken voor de zaken die bijvoorbeeld niet op de fiets gedaan kunnen worden is het zeer handig om een auto te leasen. Maar hoe en waar kan je dat dan het beste regelen?

 

Lease 

Er zijn namelijk diverse manieren waarop een auto geleaset kan worden. Zo kan je de auto als een occasion leasen, maar ook is een private of zakelijke lease mogelijk. Bij een private lease kan je een auto namelijk op een privé manier leasen. Hierdoor zal je met het gezin, de partner of gewoon zelf een auto kunnen leasen. Toch zal je iedere maand gewoon nog steeds een vast bedrag betalen voor het leasen van de auto’s. Hierdoor weet je in ieder geval op een maandelijkse basis waar je aan toe bent. Ook is het mogelijk om een auto zakelijk te leasen. Dit houdt in dat het bedrijf op de bedrijfsnaam een auto kan leasen voor de medewerkers. Zo hoeft er vaak alleen nog maar betaald te worden voor de maandelijkse kosten en de benzine, terwijl de medewerkers toch in een auto van de zaak kunnen rijden. 

 

Diverse auto’s 

Er zijn natuurlijk altijd veel verschillende auto’s waaruit gekozen kan worden wanneer je een auto wilt leasen. Door het brede aanbod is het in ieder geval zeker dat er altijd een geschikte auto voor iedereen zal zijn binnen elk budget. Zo kan je het zo groot aanpakken als je zelf wilt. Wel is het aan te raden om rekening te houden met de duur van het contract van de leaseauto. Het is dan ook noodzakelijk dat je voor een lange tijd het bedrag maandelijks zal kunnen betalen. Een contract duurt vaak minimaal één jaar, maar er zijn ook contracten van leaseauto’s die tot wel vijf jaar kunnen duren. Zo kan iedereen een auto leasen, of je er nou een paar honderd euro per maand of een paar duizend euro per maand voor over hebt.