Home Blog Giethars gebruiken? Let hier op

Giethars gebruiken? Let hier op

0
Giethars gebruiken? Let hier op

Giethars kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je het gebruiken om objecten in te gieten, maar ook tafels en sieraden kun je met giethars maken zoals je zelf wilt. Giethars is dus op veel verschillende manieren te gebruiken, toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je giethars gaat gebruiken.

Waarvoor kun je het precies gebruiken

Giethars, ook wel gietepoxy is zoals eerder benoemd voor verschillende doeleinden te gebruiken. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het maken van resin art is hier een voorbeeld van. Resin art is momenteel erg populair en makkelijk om te maken. In principe heb je om resin art te maken epoxy of hars nodig en kleurstof. Het is wel belangrijk om je hier goed tegen te beschermen. Een aantal roerstokjes, handschoenen en mallen zijn geen overbodige luxe. 

Een van de grootste redenen om giethars of gietepoxy te gebruiken is omdat het er zo mooi uitziet. Giethars ziet eruit als glas als dit volledig is uitgehard. Wanneer jij dit over een houten tafelblad giet of rolt, zul je zien dat de kleur van het hout er veel intenser uitziet.

Giethars kun je ook gebruiken als afwerking van je gietvloer. Wanneer je giethars over je gietvloer giet zal je vloer een extra beschermlaag krijgen. Mocht er dan een keer wat overheen schuren dan is je vloer niet meteen beschadigd. De beschadiging zal dan in het giethars komen in plaats van de gietvloer. Mocht dit nou heel vaak voorkomen, dan kan het slim zijn om er op den duur opnieuw een laagje giethars overheen te gieten.

Is giethars gevaarlijk?

Giethars en epoxy zijn geen stoffen die je met je blote handen veel wilt aanraken. Omdat giethars en gietepoxy verharders zijn kan dit behoorlijk gaan plakken aan je eigen handen en het kan lastig zijn om dit er vanaf te krijgen. Daarom worden handschoenen ook zo sterk aangeraden als je deze producten gaat gebruiken. In het ergste geval kun je er eczeem van krijgen of kan er een allergische reactie ontstaan. Dit is overigens alleen als je het dagelijks een paar uur per dag gebruikt. Gebruik je het voor de hobby, dan kun je een geïrriteerde huid krijgen, maar andere symptomen zijn dan onwaarschijnlijk. 

Koop genoeg in

Wanneer je van plan bent om de giethars of gietepoxy te gebruiken, is het wel van belang dat je hier genoeg van in hebt gekocht. Wanneer jij resin art maakt zul je overigens minder giethars nodig hebben dan wanneer jij een vloer wilt volgieten. Bereken dus van te voren goed wat je ongeveer nodig denkt te hebben.