Home Blog Hoe kies je een motorrijschool uit? Praktische tips

Hoe kies je een motorrijschool uit? Praktische tips

0
Hoe kies je een motorrijschool uit? Praktische tips

Wil je starten met het volgen van motorrijlessen, maar vind je het lastig om een motorrijschool uit te kiezen? Lees dan snel door. Want in dit blogartikel delen we een aantal praktische tips met je waardoor het een stuk makkelijker wordt om de juiste motorrijschool te kiezen.

Wat is het slagingspercentage?

Uiteindelijk is het resultaat dat telt, daarom is het belangrijk om na te gaan wat het slagingspercentage is van de motorrijscholen waar je overweegt om te gaan lessen. Let wel op: een slagingspercentage zegt niet alles.

Soms kan het zo zijn dat rijscholen onnodig veel motorrijlessen geven voordat leerlingen mogen afrijden. Het is dus eerder een goede graadmeter, maar niet zaligmakend.

Vraag naar ervaringen van vrienden en familie

Wellicht nog beter dan het slagingspercentage zijn de ervaringen van vrienden en familie die al een motorrijbewijs hebben gehaald. 

Vraag bij welke motorrijschool ze rijlessen voor de motor hebben gevolgd en hoe ze dat hebben ervaren. De ervaringen van mensen uit je directe omgeving zijn goud waard, omdat die personen vaak eerlijk tegen je zijn.

Individueel lessen of in groepsverband

Als je wat minder te besteden hebt kan het interessant zijn om te overwegen om in groepsverband te lessen. Maar check van tevoren dan wel even of de motorrijschool die je op het oog hebt deze mogelijkheid biedt. 

Het grote voordeel van lessen in groepsverband is dat het de leskosten flink verlaagd. Anderzijds is het niet aan te raden om in groepsverband te lessen als je persoonlijke begeleiding prettiger vindt. 

Bovendien krijg je alle aandacht als je alleen lest wat ervoor kan zorgen dat je onderaan de streep minder lessen nodig hebt dan wanneer je in groepsverband lessen volgt.

Worden er lespakketten aangeboden?

Het afnemen van losse rijlessen is relatief duur in vergelijking met het afnemen van een lespakket. Wanneer je een lespakket afneemt krijg je namelijk een korting op het uurtarief van de motor rijinstructeur.

Het nadeel van het afnemen van een lespakket is dat je je geld kwijt bent als later blijkt dat je niet alle lessen hebt nodig gehad. Bovendien kan het gebeuren dat de motorrijschool toch niet bevalt. Zie dan maar eens een deel van je geld terug te krijgen.

Vraag of je een vaste rijinstructeur krijgt

Bij sommige motorrijscholen is het niet vanzelfsprekend dat je bij iedere les dezelfde instructeur hebt. Terwijl het voor de voortgang van de lessen vaak prettig is als je steeds dezelfde instructeur krijgt. Kortom, als je hier waarde aan hecht doe hier dan even navraag naar.

Zoek een lokale motorrijschool

Een lokale motorrijschool heeft als voordeel dat je weinig reistijd hebt voordat je kunt starten met lessen. Dat scheelt je niet alleen tijd, maar ook reiskosten. Ga naar Google en zoek bijvoorbeeld op ‘motorrijschool in de regio Amsterdam’. Je krijgt dan alle motorrijscholen in de buurt te zien.

Deel jouw tip

Heb je zelf nog een andere goede tip die het delen waard is? Stuur ons dan even een berichtje met jouw tip zodat we andere mensen kunnen helpen die zich ook aan het oriënteren zijn op het volgen van motorrijlessen. Alvast bedankt!