Home Blog Een eigen webshop beginnen? Zo gaat dat in zijn werk!

Een eigen webshop beginnen? Zo gaat dat in zijn werk!

0
Een eigen webshop beginnen? Zo gaat dat in zijn werk!

Wil je graag iets doen wat je echt leuk vindt? Of ben je gewoon op zoek naar een leuke uitdaging naast je vaste baan? Dan is het beginnen van een webshop misschien wel iets voor jou. De naam verklapt het waarschijnlijk al een beetje maar een webshop is een shop op het web. Een online winkel dus waar jij je producten kan verkopen. Dit kunnen sieraden of accessoires zijn maar ook kleding, handige gadgets en nog veel meer producten kunnen via deze weg worden verkocht. Lijkt je dit wel iets maar weet je niet zo goed hoe een webshop beginnen het beste aan kunt pakken? In dit blog nemen we je graag stap voor stap mee.

Maak een plan

Als je een webshop wilt gaan beginnen moet je natuurlijk eerst een plan hebben. Misschien heb je al een beetje nagedacht over wat voor soort product je wilt gaan verkopen of aan wie je het wil verkopen. Deze vragen met nog een aantal andere vragen kan je voor jezelf het beste beschreven in een ondernemingsplan. Een ondernemingsplan, ook wel businessplan of bedrijfsplan genoemd, is een uitgeschreven rapport waarin je onder andere je doelen, de markt, je marketing en het financiële plaatje beschrijft. Eigenlijk wordt hier je hele webshop in woorden opgeschreven. Je doet onderzoek en bepaalt of wat je voor ogen hebt wel haalbaar is. Een ondernemingsplan is daarnaast ook een belangrijk onderdeel voor als je, je gaat inschrijven bij de KvK.

Inschrijven KvK

Als je interesse hebt in het opzetten van een eigen webshop dan heb je vast ook wel het een en ander gelezen over de KvK. De Kamer van Koophandel is de plek waar je als (beginnende) ondernemer moet zijn om je bedrijf op te zetten. Het is verplicht om je bij deze instantie in te schrijven en aan de hand van een ondernemingsplan duidelijk te maken wat je van plan bent te gaan doen.

Webshop opzetten

Heb je goedkeuring gekregen van de KvK? Dan is het tijd om je webshop op te bouwen. Hiervoor heb je onder andere een domeinnaam nodig. Een domeinnaam kan je kopen op het internet maar let er wel op dat iedere domeinnaam maar één keer gebruikt kan worden. Je zult dus een originele naam moeten bedenken aangezien er al een tal van domeinnamen vergeven zijn. Eenmaal je webshop opgezet en ingericht? Dan kan je gaan beginnen met de verkoop van je producten. Ook hier komt nog het een en ander bij kijken. Zo ga je, je producten waarschijnlijk verzenden via de pakketdienst. Dit kan je doen in gripzakjes of stazakken maar ook verzendzakken en de normale dozen zijn een goede optie. Voor welke je kiest hangt helemaal af van de soort producten die je verkoopt.