Home Reizen Wat je niet moet vergeten bij het leasen van een auto

Wat je niet moet vergeten bij het leasen van een auto

0
Wat je niet moet vergeten bij het leasen van een auto

De advertentie over het leasen van een auto vliegen je waarschijnlijk om de oren. De een advertentie gaat over shortlease en hoe voordelig het is om een auto voor kortere periode te leasen. De andere leasemaatschappij adverteert met hun scherpe prijzen voor shortlease prive en de derde adverteerder beweert de meest milieuvriendelijke auto’s aan te bieden. Hoe maak je in deze chaos van promoties de beste keuze? Deze keuze blijft altijd moeilijk en persoonlijk, maar door alert te zijn op een aantal zaken is deze keuze wel makkelijker te maken.

De auto zelf

Het is natuurlijk logisch om de buitenkant van de auto goed te bekijken, niemand wil immers in een auto rijden die hij of zij spuuglelijk vindt. Het is echter net zo belangrijk om te kijken naar de binnenkant van de auto. Veel leasemaatschappijen werken met vanaf prijzen, wat natuurlijk erg aanlokkend is, maar hierbij moet niet vergeten worden dat deze goedkope prijs vaak alleen geldt voor het instapmodel. Wanneer je wat luxere dingen, zoals een airco of een radio, in je auto wilt zullen hier altijd extra kosten voor gerekend worden. Wil jij weten waar je allemaal rekening mee dient te houden? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken.

De prijsopbouw

Adverteerders zijn vaak erg slim en zullen altijd hun prijs zo aantrekkelijk mogelijk laten klinken. Hierbij is het van belang dat je goed vergelijkt welke kosten er bij het maandbedrag zijn inbegrepen. Enkele kosten zitten er standaard in, dit zijn kosten voor reparatie en onderhoud, schadeherstel, autoverzekering, wegenbelasting, rente en afschrijving. Natuurlijk is hier de basis mee gedekt, maar sommige prijzen bestaan ook nog uit kosten zoals pechhulp, vervangend vervoer of een schade inzittendenverzekering.

De looptijd van het contract het aantal te rijden kilometers

Natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van de lengte van het contract. Over het algemeen geldt dat aan contracten met een langere looptijd een lager maandtarief zit verbonden. Dit is logisch, omdat je jezelf op deze manier voor een langere tijd aan een bepaalde leasemaatschappij bindt. Ook hangt de prijs af van het kilometerage, dit betekent het aantal maximale kilometers die je jaarlijks mag rijden. Het maandtarief van de auto wordt vanzelfsprekend hoger wanneer het kilometrage hoger is. Hoewel het in eerste instantie aantrekkelijk is om te kiezen voor een leasecontract met een goedkoop tarief, is het wel belangrijk om hier realistisch in te zijn. Wanneer je dit niet bent, is de kans dat je uiteindelijk alleen maar duurder uit bent namelijk erg groot.