Home Tech Iphone kopen of niet?

Iphone kopen of niet?

0
Iphone kopen of niet?

De nieuwste apple Iphone is sinds deze maand weer op de markt. De Iphone 11 is de opvolger van de Iphone XR. De Iphone 11 is er ook nog te krijgen in een pro versie. De gewone Iphone 11 is te krijgen in de kleuren: wit, zwart, groen, geel, paars en rood. De pro modellen zijn er in de kleuren: middernacht groen, spacegrijs, zilver en goud. De Iphone 11 pro is voorzien van drie camera’s wat zou zorgen voor een betere zoom, beter foto’s bij weinig licht en betere 3D beelden. De Iphone 11 begint vanaf een prijs van €809 en de pro begint vanaf €1159. Zelf vind ik deze prijzen echt belachelijk duur. Daarom weet ik niet als echte iphone fan, of ik me er deze keer nog een keer aan ga wagen. 

 

Concurrentie voor Apple op de markt 

Vroeger wilde ik altijd de nieuwst Iphone hebben wanneer deze uitkwam. De laatste jaren heb ik het gevoel dat de nieuwste Iphone minder vernieuwend is dan de eerste jaren dat de Iphone op de markt was. In tegenstelling tot andere merken zoals samsung en huwei is de Iphone helemaal niet zo vernieuwend en dus veel duurder! Steeds zie ik meer mensen om me heen overstappen naar andere merken telefoons. Als echte Iphone fan vind ik dit wel lastig. Bovendien zijn mijn overige elektronica ook van het merk Apple en daardoor zou weer een nieuwe Iphone hier uitstekend bij passen. Wanneer ik een keuze moet maken dan ga ik de voor- en nadelen tegen elkaar afstrepen om uiteindelijk tot een weloverwogen conclusie te komen. De voor- en nadelen die ik tijdens mijn onderzoek heb ontdekt zal ik nu verder met jullie delen. 

 

Voor- en nadelen van de nieuwste Iphone 

De batterij die de Iphone heeft is al jaren erg slecht en gaat niet lang mee. Apple werd gedwongen om de batterij van Iphones te vervangen waarbij het dramatisch slecht zou zijn. De consument hoefde alleen maar een bedrag te betalen van €25 en dan zou de batterij vervangen worden. Het schijnt zo te zijn dat de batterij van de Iphone 11 wel veel beter is. Ook is de Iphone vele malen duurder dan een telefoon van de concurrenten. Dit is voor mij wel een zwaarwegende factor, omdat ik nu minder waarde hecht aan mijn telefoon dan dat ik vroeger deed. Wel is het zo dat Iphones veel beter beveiligd zijn dan android telefoons en Iphones krijgen veel vaker een update. Ook houd een Iphone heel lang zijn waarde, dus wanneer je een nieuwe Iphone wilt kopen dan kun je de oude nog verkopen voor een leuke prijs. Dit helpt je weer om een nieuwe Iphone aan te schaffen. Als laatste pluspunt wat voor mij erg makkelijk is, dat mijn Iphone goed samenwerkt met de andere apparaten die ik heb van Apple. Ik denk dat ik het de prijs toch waard vind, dus ik kies weer voor een Iphone dit jaar.