Home Tech UTP kabel: het fundament van het kantoorbestaan

UTP kabel: het fundament van het kantoorbestaan

0
UTP kabel: het fundament van het kantoorbestaan

De utp kabel is natuurlijk al jaren een belangrijke kabel voor iedereen geweest. In elk huishouden tref je deze kamer wel aan. Het is namelijk de meest gebruikte manier om internet via de kabel over te brengen via het ene punt naar het andere punt. In deze blog wil ik graag even de aandacht voor de utp kabel met betrekking tot het kantoorbestaan. Het is belangrijk om even stil te staan bij het feit dat dit kabeltje wel aan de basis heeft gestaan van de kantoorrevolutie. Dankzij de utp kabel is het mogelijk om een stabiele internetverbinding te krijgen. Natuurlijk hoor ik nu al denken: de wereld is over een paar jaar draadloos. Hier geloof ik alleen niet helemaal in. Wilt u weten waarom? Dat leg ik onder uit!

UTP kabel vs WIFI

Natuurlijk weet ik dat we met z’n allen het liefst willen dat alles draadloos zal gaan. Ik denk alleen niet dat dit helemaal mogelijk is. Op korte termijn in ieder geval niet. Dit komt onder meer door het feit dat nog teveel instabiliteit in WIFI verbindingen zit. Hoe vaak komt het niet voor dat de WIFI tijdelijk wegvalt in huis of op kantoor. Ik denk hierom dat het belangrijk is om te beseffen dat op grote schaal het risico te groot is om WIFI als fundament te laten dienen. Nu is het zo dat WIFI meer praktische voordelen heeft. Toch is er altijd de mogelijkheid om de verbinding via een UTP kabel te laten lopen. Ik denk dat deze opstelling nog wel even blijft.

De toekomst wordt draadloos

Het is natuurlijk kortzichtig om te denken dat we nooit van de UTP kabel gaan komen. Technologie gaat verder en is onhoudbaar. Het is een kwestie van tijd totdat er een manier van draadloze internetverbinding wordt uitgevonden zonder instabiliteit. Wanneer dit gebeurt schat ik dat het snel over is in de consumentenmarkt voor de utp kabel. Zakelijk gebruik zal nog wel even door gaan schat ik. Kantoorgebouwen zijn in veel gevallen al uitgerust met een utp netwerk dat zorgt voor de internetverbinding.

Mijn conclusie over dit kabeltje

Mijn conclusie over de utp kabel is eigenlijk best simpel. Op dit moment is de kabel nog steeds onmisbaar. De stabiele internetverbinding is heel belangrijk voor zakelijk gebruik. Toch is zelfs de utp kabel niet onsterfelijk. Het is nou eenmaal zo dat elke vorm van technologie vernieuwd en zo ook de utp.