Home Wonen Waarom kiezen veel bedrijven voor tapijt?

Waarom kiezen veel bedrijven voor tapijt?

0
Waarom kiezen veel bedrijven voor tapijt?

Als je erop let zal het je opvallen dat bijna iedere kantoor ruimte wel ergens iets van tapijt heeft liggen. Tapijt voor op kantoor is anders dan tapijtsoorten die je in woningen gebruikt. Ze hebben dan ook andere eigenschappen. Kantoortapijt is vooral geschikt voor grotere ruimtes met veel mensen, moeten gemakkelijk schoon te maken zijn en een lange levensduur hebben. Je kunt kantoortapijt krijgen op een rol of als tapijttegel. Ook de kleur van dit type tapijt kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is mogelijk. Je ziet ook wel eens bij bedrijven dat het logo op tapijt wordt gezet. Dit zorgt voor een verzorgde en luxe uitstraling in de kantoorruimte.

Positieve eigenschappen van kantoortapijt

De eerste eigenschap is vormbehoud. Het vormbehoud van het tapijt is belangrijk omdat het meestal in grote ruimtes wordt gelegd. Je wil natuurlijk niet dat het patroon helemaal wordt uitgerekt, maar dat dit op een mooie manier zichtbaar is op de oppervlakte. Vormvastheid voorkomt kromgetrokken patronen langs de naden, zelfs op grote afstanden. Een andere goede eigenschap is dat deze soorten tapijt brandvertragend zijn. Voor industrie, verpleging en onderwijs gelden veiligheidsvoorschriften. Bedrijfstapijten zorgen voor meer tijd om het gebouw te verlaten bij brand. De laatste eigenschap is het verbergen van vuil, en daarmee bedoel ik niet dat het onzichtbaar wordt. Kantoortapijt creëert een bepaald effect. Dit effect wordt veroorzaakt door grotere, drukkere patronen of het gebruik van donkere kleuren. De designkeuzes die je maakt voor je interieur worden voor een groot deel bepaald door de sfeer.

Tapijttegel

Kantoor tapijt kun je in 1 stuk krijgen, maar ook in tegel vorm. Tapijttegels zijn gemakkelijk zelf te leggen en snel te vervangen. Als normale vloerbedekking beschadigd, of er komt een vlek op die je er niet meer uit gaat krijgen dan is het erg lastig om de vloer te herstellen. Maar als bedrijf wil je wel dat je kantoorruimte representatief blijft. Bij een tapijttegel gaat dit iets gemakkelijker. De beschadigde vloertegel haal je eruit, en die vervang je door een nieuwe. Als je door je reserve tegels heen bent kun je bij een winkel vragen naar tapijttegels restpartij. Een restpartij kan niet meer worden voor een volledige kantoorvloer omdat er niet genoeg tegels meer van zijn. Maar als je slechts een paar tegels nodig hebt dan is dit natuurlijk de aller beste oplossing en daarom is het goed om naar de mogelijkheden te kijken.