Home Wonen Wat moet ik regelen voordat ik kan verhuizen?

Wat moet ik regelen voordat ik kan verhuizen?

0
Wat moet ik regelen voordat ik kan verhuizen?

Verhuizen naar een nieuwe plek is super spannend en vaak een grote verandering in je leven. Je gaat misschien wel naar een nieuwe omgeving, ontmoet nieuwe mensen en krijgt te maken met een andere woning om in te leven. Hoewel verhuizen super leuk is, moet er ook veel geregeld worden als je het goed wilt aanpakken. In dit blog zet ik de belangrijkste dingen op een rijtje die je moet regelen vóór de grote verhuisdag.

Verkoop het oude huis

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om zo spoedig mogelijk je oude huis te verkopen. Doe je dit niet op tijd? Dan krijg je te maken met dubbele lasten en dat is zonde van je geld! Zorg er dus voor dat je contact opneemt met een makelaar, zodat je dit tijdig kunt regelen.

Werkzaamheden tijdens verhuizing

Als je het oude huis hebt verkocht, is het belangrijk om te weten wat er allemaal moet gebeuren tijdens het verhuizen. Op welke datum ga je verhuizen? Ga je zelf verhuizen? Zo ja; dan is het belangrijk om verhuisdozen te regelen, een verhuiswagen te huren en eventueel vrienden of familie te vragen om je te helpen. Zorg ervoor dat je die dag vrij bent. Wil je professionele hulp inschakelen voor het verhuizen? Dan kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Deze bedrijven werken in verschillende steden. Bij verhuizen den haag, kun je terecht als je in of vlak bij Den Haag gaat wonen. Je kunt bijvoorbeeld ook een verhuislift rotterdam huren. Zo gaat de verhuizing een stuk makkelijker dan wanneer je het helemaal alleen moet doen. Kijk daarnaast naar wat er in het huis voor werkzaamheden moeten gebeuren. Is het huis goed geïsoleerd of moeten er isoleerwerkzaamheden worden uitgevoerd? Ligt er al een goede vloer? Hoe zit het met gas, water en elektriciteit? Zodra je dit allemaal weet is het handig om offertes aan te vragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aanpassen belangrijke zaken

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om aan te passen wanneer je verhuist. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om uit te zoeken wat de verandering voor jouw hypotheeklasten betekent voor je belasting. Daarnaast moet je eventueel – als je naar een andere stad verhuist – veranderen van kinderdagverblijf, school, tandarts, huisarts, orthodontist, etc. Het kan zomaar zo zijn dat je op een wachtlijst terecht komt als je dit niet op tijd regelt, dus het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Ook moet je dingen zoals je gas/water/licht, elektriciteit, verzekeringen en telefoonabonnement omzetten en nagaan of je recht hebt op huurtoeslag en/of een verhuiskostenvergoeding.

Check of alles klopt

Check tot slot bij de huidige bewoners of er geen bijzonderheden aan het huis zijn, of ze iets achter laten dat je eventueel kan overnemen,.