Home Wonen Welke recepten kun je maken met Griekse pijnboom honing?

Welke recepten kun je maken met Griekse pijnboom honing?

0
Welke recepten kun je maken met Griekse pijnboom honing?

Echte honing kopen wordt steeds populairder in Nederland. Vroeger werd honing vooral gebruikt als medicijn, bijvoorbeeld wanneer je last had van een zere keel. Maar tegenwoordig gebruiken we de honing zowel bij het ontbijt als bij het avondeten. Honing is dan ook van nature een zeer veelzijdig product. Maar heb je de Griekse pijnboom honing weleens geproefd? Deze honing is afkomstig van de pijnboom uit het Griekse stadje Samos. Pijnboom honing bevat veel vitamines, en heeft daarnaast een heerlijke zoete smaak. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? In dit artikel lees je drie gemakkelijk recepten waaraan je niet alleen deze, maar iedere honing, kunt toevoegen. Moet je nog echte honing kopen? Dan is dit het perfecte moment!

Muntthee met pijnboom honing

We zijn met z'n allen dol op échte muntthee. Hiermee bedoelen we geen muntthee uit een zakje, maar thee waaraan echte muntbladeren worden toegevoegd. Deze bladeren laat je enkele minuten in de thee trekken, waarna je een heerlijke kop verse muntthee hebt bereid. Steeds meer mensen voegen een beetje honing toe aan hun muntthee, om zo een zoetere smaak te realiseren. Pijnboom honing is hier uitermate geschikt voor, door zijn zachte en zoete smaak. Let op, voor de ultieme smaaksensatie moet je niet alleen muntbladeren maar ook de echte honing kopen. Kies daarom niet voor een supermarkt honing, maar ga in plaats daarvan online op zoek naar de speciale Griekse variant.

Yoghurt met pijnboom honing

In Griekenland zijn ze dol op yoghurt. De meeste Grieken eten yoghurt dan ook bij het ontbijt. Deze yoghurt wordt vaak aangevuld met lekkere fruitsoorten zoals bosbessen en aardbeien. Om de yoghurt iets minder zuur te maken, wordt er vaak honing aan het recept toegevoegd. Schroom vooral niet om de yoghurt rijkelijk te overgieten met honing. De pijnboom honing zit namelijk vol met vitamines, en is daarom een goede start van de dag!

Beenham met honing

Een broodje beenham of een stuk beenham bij het diner? Heerlijk! Dit is onder meer te danken aan de zachte smaak van de beenham. Om het vlees een beetje meer pit mee te geven, kiezen veel mensen ervoor om het te overgieten in honing. Een andere manier is om je beenham enkele minuten in honing te laten garneren, voordat je het vlees gaat bakken. Pijnboom honing is zeer geschikt om te serveren met beenham, omdat de zachte smaken elkaar goed aanvullen. Vergeet ook vooral niet om het gerecht helemaal af te maken, door nog een paar takjes tijm of basilicum toe te voegen. Eet smakelijk!