Home Reizen Ook op vakantie kan je gewoon naar de F1 blijven kijken

Ook op vakantie kan je gewoon naar de F1 blijven kijken

0
Ook op vakantie kan je gewoon naar de F1 blijven kijken

Sinds Max Verstappen in de wereld van de Formule1 is gekomen heeft deze sport flink aan populariteit gewonnen. De sport is bekender en populairder dan ook. De meeste Nederlands kruipen om de week op zondag weer voor de tv om te zien hoe de Nederlandse coureur menig fan én collega helemaal gek maakt. Nu komt alleen de vakantie eraan en grote kans dat jij misschien wel in het buitenland zit op het moment dat er weer geraced gaat worden. Ziggo is namelijk alleen maar beschikbaar in Nederland en dus niet in het buitenland, al ze dat wel beweren. Gelukkig is een VPN verbinding misschien wel dé oplossing.

Wat is een VPN verbinding?

VPN staat voor Virtual Private Network en zorgt ervoor dat jij veilig op het internet kan surfen. En dan horen we je al vragen, “Wat heeft dit met de F1 te maken”? Op het moment dat je het internet op gaat krijg je een IP-adres. Dit IP-adres is overal anders en is als het ware een soort unieke code. Thuis heb je een IP-adres, op je werk weer een ander en in het buitenland dus ook weer een ander. De site waar je naar toe surft kan die IP-adres zien en Ziggo, in dit geval, blokkeert dus IP-adressen uit het buitenland. Je kunt de site wel bereiken maar dus niks afspelen. Je krijgt dan de foutcode dat dit programma niet beschikbaar is in het buitenland.

Wat doet een VPN verbinding?

Een VPN verbinding zorgt er eigenlijk voor dat je in een beveiligd netwerk komt wat andere niet kunnen zien. De VPN geeft jouw een willekeurig IP-adres zodat ze niet kunnen zien waar je daadwerkelijk vandaan aan het surfen bent. Ben je dus in het buitenland dan kun je, je VPN instellen op Nederland. Op het moment dat je de VPN verbinding inschakelt krijgt je dus een Nederlands IP-adres waar je mee gaat surfen. De site, Ziggo in dit geval, keurt het IP-adres goed en jij kunt dus ongestoord vanuit het buitenland naar de Formule1 kijken.

Wat kan ik er nog meer mee?

Is dit het enige wat ik met een VPN verbinding kan? Ja, Een VPN zorgt ervoor dat je veilig op het internet kan surfen, in volledige anonimiteit en in alle vrijheid. Je kunt op deze manier elke site bereiken dit je wilt. Ziggo is namelijk niet de enige streamingdienst die in het buitenland niet werkt. Ook videoland heeft er een handje van. Daarnaast kan het soms ook makkelijk zijn in eigen land. Bijvoorbeeld als je he fijn vind dat Google je zoekgedrag niet weet of dat websites niet weten dat jij hen hebt bezocht.