Home Wonen De badkamer van je dromen

De badkamer van je dromen

0
De badkamer van je dromen

De badkamer is een van de meest belangrijke kamers in een huis. Je kan letterlijk niet zonder, en juist daarom is het zo jammer dat de badkamer vaak een beetje verwaarloosd wordt. Iedereen waardeert namelijk een mooie, stijlvolle en schone badkamer, maar toch zie je ze weinig. Voel jij je echter geroepen om een eind te maken aan je rommelige en smoezelige badkamer? In deze blog geven we wat must have’s die zeker niet mogen ontbreken in een chique badkamer!

De belichting

De meeste badkamers hebben gewoon een simpele lamp aan het plafond en als het een beetje meezit eentje in of boven de spiegel. Aangezien de meeste badkamers van zichzelf geen grote raampartijen hebben( en wanneer dit wel zo is moeten deze vrijwel altijd bedekt zijn) is het dus vaak een flink onderbelichte bedoeling in de badkamer. Irritant als je make-up probeert op te doen of je haar wil stijlen. Vooral voor boven de spiegel is een stevige lichtbalk aan te raden. Zo zie je ten alle tijden wat je aan het doen bent. Qua plafond verlichting kan je niet fout gaan met spotjes. Met deze inbouwspots badkamer hoef je nooit wakker te liggen uit angst voor roest en ze geven een prachtig licht. Bijkomend voordeel is dat je ze daar kan richten waar jij het wil waardoor je wat donkerdere en lichtere hoekjes kan creëren. Perfect voor een romantisch bad bijvoorbeeld. Door verschillende lichtbronnen te hebben in je badkamer maak je van de ruimte niet alleen iets praktisch, maar ook een plek waar je kan ontspannen.

Tegels en muren

De betegeling van een badkamer is van groot belang. En om eerlijk te zijn hebben de meeste badkamers baat bij een lichte tegel. Donkere tegels maken de vaak toch al van nature donkere ruimte nog donkerder. Tevens vangen donkere tegels veel meer licht op met als resultaat een donker hol in plaats van een luxe badkamer. Een crèmekleurige tegel is voor een hoop mensen het meest geschikt. Deze worden op het oog minder snel vies dan witte tegels en zijn wat minder klinisch ogend. Voor het plafond van je badkamer is het altijd aan te raden om te gaan voor een metalen bedekking, al helemaal in combinatie met de spotjes. Het voorkomt vieze schimmels die je vaak wel krijgt wanneer je het plafond onbedekt laat en het ziet er tevens ongelofelijk stijlvol uit. Tevens vraagt een plafondbedenking weinig onderhoud, waardoor je dus meer tijd kan door brengen in bad!