Home Zakelijk Een goede bureaustoel is onmisbaar op kantoor

Een goede bureaustoel is onmisbaar op kantoor

0
Een goede bureaustoel is onmisbaar op kantoor

Sinds april dit jaar ben ik begonnen met een nieuwe baan. Na het behalen van mijn diploma is dit mijn eerste echte baan en tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin. Echter merkte ik al gauw dat ik het lastig vond om de hele dag te zitten. Een juiste bureaustoel kan dit probleem echter snel oplossen. In de eerste weken zat ik op een oude bureaustoel die ik niet juist kon afstellen. Dit resulteerde in rugpijn en vermoeidheid en daarom kon ik mijn werk niet goed en efficiƫnt uitvoeren. Door de aanschaf van een nieuw model heb ik van deze problemen geen last meer. Omdat ik om mij heen hoor dat mensen het lastig vinden een juiste bureaustoel te vinden, zal ik je met een aantal tips op weg proberen te helpen.

Een bureaustoel voor elke situatie

Zelf ben ik erachter gekomen dat ik op een normale werkdag ontzettend veel zit. Een juiste houding is dan erg belangrijk om last van gewrichten en vermoeidheid te voorkomen. Gelukkig hebben designers en ontwikkelaars niet stil gezeten en bestaat er vandaag de dag een ontzettend breed scala aan mogelijkheden. Denk hierbij eens aan bureaustoelen voor op kantoor, thuis, het gamen of voor kinderen. Al deze stoelen hebben andere functies en kenmerken waardoor voor elk persoon een geschikt model kan worden gevonden. Zo is er bij bureaustoelen voor gamers rekening gehouden met een hoofdsteun, armsteunen en een comfortabele en zachte zitting. Echter, bij een luxe directie of vergaderstoel speelt het design en een rechte rugleuning vooral mee. Om erachter te komen wat de beste optie is voor jou zou ik je een aantal dingen willen aanraden.

Hoe kies je de juiste bureaustoel?

Het begint allemaal door bij jezelf na te gaan waar je een nieuw model voor nodig hebt. Hoe vaak gebruik je de bureaustoel, voor hoe lang en wat is je budget? Dit zijn zaken die allemaal meespelen en daarbij zul je je ook nog moeten verdiepen in het design en het model. Er zijn verschillende opties voor verschillende activiteiten en ruimtes. Zelf probeer ik altijd een zo goed mogelijke inschatting te maken van wat ik nodig heb alvorens ik tot een aankoop overga. Dit zorgt ervoor dat ik nooit een foute keuze kan maken en altijd zo min mogelijk van mijn wensen afwijk. Een aantal punten dat ik in gedachte houd is bijvoorbeeld de mogelijkheid om de hoogte en rugleuning te verstellen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de zitting niet te zacht is en pas als laatste kijk ik naar het design. Voor de kleur kies ik meestal zwart of donkerblauw omdat dit een zakelijke uitstraling heeft.

Ik hoop dat je met bovenstaande tips een goede keuze voor een nieuwe bureaustoel weet te maken!