Home Zakelijk Jouw eigen winkel idee

Jouw eigen winkel idee

0
Jouw eigen winkel idee

Ondanks de crisis die ons nu al een paar jaar teistert, zien we in de cijfers dat men toch hun dromen najaagt. In 2021 startten toch meer ondernemers dan dat er bedrijven zijn opgedoekt. Komt dat door de wens voor vrijheid? Ook op carrier gebied? Misschien. Wat het ook is, dit is jouw teken om de knoop door te hakken en ervoor te gaan, tijd voor je eigen bedrijf. Maar waar moet je beginnen? In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Schuur tot opslag

Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat je een product levert en geen dienst. Of je producten nu inkoopt of zelf maakt, je hebt een plek nodig om dit op te slaan. Houd daar rekening mee. Soms kan je daarvoor je eigen schuur gebruiken maar zorg wel voor een professionele opstelling zodat de producten er niet onder lijden. Stevige stellingen, een schone omgeving en genoeg lid met Atex Led armaturen en je bent al een heel eind. En denk eraan, dat de kans groot is dat je bij groei van je bedrijf zal moeten uitbreiden.

Online of fysiek

Dan is de vraag of je jouw winkel fysiek of online wilt hebben. Je kan uiteraard ook kiezen voor allebei, maar misschien is het handig om eerst het één op te zetten voor je aan het ander begint. Aan beide opties zitten voor en nadelen en het is zaak dat je deze voor jezelf tegen elkaar afweegt, waar zit meer waarde in en wat past er beter bij het bedrijf dat jij voor ogen hebt? Ben je eruit? Regel het!

Alles officieel geregeld

Als dit soort dingen bepaald zijn, is het tijd om de boel ook te registreren en zo. Nu wordt het spannend want je moet je bijvoorbeeld inschrijven bij de KvK en dan wordt het ineens heel echt. Zorg dat je alles qua papierwerk geregeld hebt voor je opengaat, zo zorg je voor een soepele start.

Tijd voor de opening

En dan gaan we open! Jeetje wat spannend. Alles is tot in de puntjes klaar gemaakt en iedereen is opgetrommeld voor de grande opening. Je hebt je bedrijfsplan bij de hand en nu gaat jouw avontuur beginnen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn maar met de tijd doe je ervaring op en leer je. Dat maakt ondernemen zo’n bijzonder iets, en je kan nu je passie uitleven met je eigen bedrijf. Hoe mooi is dat!