Home Zakelijk Wanneer kun je investeren in crypto?

Wanneer kun je investeren in crypto?

0
Wanneer kun je investeren in crypto?

Je moet wel onder een steen gelegen hebben om niet in ieder geval een beetje mee te hebben gekregen waar je allemaal in kunt investeren. Natuurlijk zijn er een heleboel aandelen zoals je die van vroeger kent, maar zijn er ook wel wat zaken bijgekomen waar je vroeger nog nooit van gehoord had. Een van dit soort dingen is bijvoorbeeld crypto. Hiervan is bitcoin waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Zeker een paar jaar geleden was dat echt ongelooflijk succesvol. Maar wanneer is het slim om de bitcoin koers in de gaten te houden? En wat nou als je juist naar de ripple koers of iets dergelijks wil kijken?

Je kunt je geld kwijtraken

Een van de zaken waar je rekening mee moet houden als je geïnteresseerd zou zijn in crypto, is het feit dat je je inleg kunt verliezen. Dit houdt dus in dat je niet al je geld altijd weer terugkrijgt en dus zeker ook niet altijd winst zult gaan maken door in crypto te investeren. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn. De kans is zeer groot dat je dit wel weet, maar mocht dat op de een of andere manier toch niet het geval zijn geweest, dan is het goed dat je dat nu in ieder geval weet. Het is dus niet een manier om sowieso winst te maken.

Doe het met geld dat je kwijt kunt

Het is daarom ook altijd aan te raden om alleen met geld te investeren in crypto als het niet zo erg zou zijn als je dit kwijt zou raken. Alleen in dat geval is het vaak het risico waard. Als je immers toch geld hebt waar je niks mee wil doen en waar je misschien wel wat mee wil gaan verdienen, dan kan crypto best wel een optie zijn. Als je echter moeite hebt om de rekeningen te betalen en elke dag weer moet bedenken wat je nu weer eens voor voedsel op tafel moet gaan zetten, dan is het misschien beter om je geld gewoon te houden.

Grillige koers

Verder moet je rekening houden met het feit dat de koers van aandelen vaak heel erg kan veranderen. De ene dag gaat het nog heel goed en de andere dag is het opeens een heel stuk minder waard. Dat is zeker bij crypto ook het geval. Je zult dit dan waarschijnlijk ook terugzien in de koers van bekende cryptovaluta.