Home Lifestyle Alles zelf moeten onthouden, dat is niet te doen!

Alles zelf moeten onthouden, dat is niet te doen!

0
Alles zelf moeten onthouden, dat is niet te doen!

De geheugenkaart is een uitvinding om U tegen te zeggen. Want dit kleine kaartje zorgt ervoor dat jij heel gemakkelijk allerlei informatie kunt onthouden, zonder dat al deze informatie in je hoofd hoeft te passen. We kennen deze kaartjes natuurlijk vooral voor het opslaan van foto's en video's, maar ook teksten kun je er prima op kwijt. En wat denk je van alle contacten die je in je mobiel hebt staan? Je moet alleen even zorgen dat jouw kaartje goed in je device past. Er zijn verschillende soorten en maten, daar moet je dus wel even goed opletten met het aanschaffen van zo'n kaart.

Vaak krijg je er een kaartje bij

Wanneer je een nieuwe telefoon of een nieuwe camera aanschaft, dan is deze in de meeste gevallen al voorzien van een geheugenkaartje. En dat is voor veel mensen voldoende. Maar soms heb je wat meer geheugencapaciteit nodig. Bijvoorbeeld als je een lange vakantie hebt geboekt. Je wilt dan wel zeker weten dat je alle foto's kunt maken die je wilt. Halverwege de vakantie een dag uittrekken om je foto's over te zetten naar je laptop is dan zonde van je tijd. Als je slim bent, dan zorg je ruim voor je vakantie dat je een extra geheugenkaartje hebt aangeschaft. Dit geheugenkaartje kun je dan omruilen met het volle kaartje uit je camera. Dan kun je gewoon doorgaan met genieten, zonder dat je een dag kwijt bent.

Een geheugenkaartje neemt maar weinig ruimte in

Je hoeft dus geen extra bagageruimte te reserveren wanneer je op vakantie gaat en je een extra geheugenkaartje wilt meenemen. Sterker nog, zo'n kaartje is zó klein, je moet goed onthouden waar je het opbergt. Tip van de dag: stop het nieuwe kaartje in je portemonnee. Je hebt het dan altijd bij je en de kans dat je het kwijt raakt is miniem. Op het volle kaartje ben je zelfs nog zuiniger, dus dat kaartje stop je goed weg op een plek waar je 'm sowieso weer tegenkomt: in een zijvakje van je toilettas bijvoorbeeld.

Verschillende devices hebben verschillende kaartjes nodig

Check dit dus goed voor je op een (lange) reis gaat. Want het zou toch jammer zijn als je erop rekent dat het kaartje uit je ene camera ook in je andere camera kunt gebruiken. Laat je hier goed over informeren en pas thuis, voor je vertrek, even of de kaartjes allemaal passen op de plaatsen waar je ze hebben wilt.