Ben jij die dunne waterstraal uit jouw douchekop ook zat? Dan het is misschien een idee om jouw douchekop te vervangen door een stortdouche! Door de brede waterstraal lijkt het net alsof je onder een waterval staat. Niet alleen heeft een stortdouche een veel bredere waterstraal, maar ook is een stortdouche niet te missen in een luxe badkamer en geeft het jouw douche een strakke en moderne uitstraling. De stortdouche, ook wel regendouche genoemd, is al een favoriet bij hotels, maar komt ook steeds vaker voor bij gewone huishoudens. Mocht je van plan zijn om een stortdouche te nemen thuis, hou dan rekening met de volgende punten!
(Warm)waterverbruik
Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een stortdouche meer water verbruikt dan een gewone douche. Een reguliere handdouche verbruikt namelijk ongeveer 11 liter per minuut. Een stortdouche daarentegen, kan in 1 minuut wel zo een 25 liter gebruiken. Dit resultaat natuurlijk ook in een hogere waterrekening. De vraag is dan natuurlijk of je dat geld kwijt kan en het er voor over hebt.
Soorten
Vervolgens is het de vraag wat voor soort stortdouche je gaat nemen. Kies je voor een vierkante regendouche of ronde? Een grote regendouche of toch maar een kleinere? Het is natuurlijk belangrijk om een stortdouche te nemen die past bij jouw badkamer. Ook zijn er verschillende soorten materialen voor de stortdouche. Ga je voor mat, glans of geborsteld materiaal?
Afmetingen
Een ander belangrijk punt waar je zeker op moet letten bij het aanschaffen van een stortdouche, zijn de afmetingen. Er zijn veel soorten en maten stortdouches verkrijgbaar, en daarom is er keuze genoeg om dé geschikte stortdouche met de juiste afmetingen te vinden. Zo is het bijvoorbeeld niet bepaald handig om een grote stortdouche te installeren in een kleine badkamer.
Installatie
Er zijn verschillende soorten regendouches. Zo zijn er soorten die je direct in het plafond dient te installeren en soorten die je in de muur installeert. Wel is dit een hele klus waarbij afbraak van het plafond/de muur bij komt kijken. Ben je bijvoorbeeld bezig met een vernieuwen van de badkamer, dan is het mogelijk om de systemen in de muren te verwerken. Behoud je liever je bestaande badkamer? Dan is een opbouw stortdouche wellicht een geschikte alternatief. Hierbij wordt de stortdouche aan de bovenkant van de glijstang gemonteerd. Wanneer je kiest voor een ingebouwde stortdouche, dient er nog breekwerk plaats te vinden, om het wandpaneel in de muur te installeren. Hier worden de waterstanden bediend.