Home Wonen De woonkamer

De woonkamer

0
De woonkamer

Het was tijd voor een nieuwe bank in mijn woonkamer of eigenlijk beter gezegd het was tijd voor een flinke verandering. Want niet alleen de bank was aan vervanging toe eigen kon alles wel een nieuwe boost gebruiken. Ik woon nu al 1,5 jaar in dit huis en ben helemaal blij met mijn plekje. Ik heb dit huis gekocht en ben er na mijn studenten tijd meteen gaan wonen. De meeste meubels heb ik al sinds mijn studententijd en wil nu wel iets anders. Maar wat heb je eigenlijk allemaal?

 

Bank of bankstel?

Nooit echt geweten dat er een verschil was tussen een bank of een bankstel, maar het verschil is dat een bankstel eigenlijk een bank met daarbij twee bijpassende stoelen. Zelf viel mijn oog op een retro bank die super past bij het idee dat ik heb voor de inrichting van mijn woonkamer. Ik kom uit een gezin die ook wel The Retro Family werd genoemd dus ook bij mij vind je die retro stijl terug. Bij deze retro bank wil ik eigenlijk niet bijpassende stoelen want dat vind ik vaak een beetje saai staan. Dus het wordt een bank en niet een bankstel.

 

Divan en sofa

Zelf vind ik een Divan altijd leuk en lekker retro maar wat is eigenlijk het verschil dan weer tussen een Divan en een sofa? Een Divan is een soort chaise longue het is een bank voor eigenlijk 1 persoon om op te rusten. Je kan ook kiezen voor een sofa die eigenlijk bijna te vergelijken is met een Divan het is maar net wat je voorkeur heeft. En tegenwoordig wordt er bijna geen onderscheid gemaakt tussen een divan en een sofa. De Divan die ik heb gezien past perfect bij de bank die ik eerder benoemde en past helemaal bij mijn stijl.

 

Poef of hocker

Ook weer eentje waarvan de definitie een beetje op elkaar lijkt maar van origine wat anders is. Ik heb altijd een hocker gehad en dat vond ik super handig. Het was een soort verlenging van mijn bank maar als je het tegen de muur aanzetten kon iemand er ook echt prima op zitten. Ook had deze hocker extra opslagruimte erg handig voor dekentjes. Een poef vind ik meer een accessoir waar je even je voeten op kan rusten en meer dan dat is het niet. Zelf vind ik de optie dat je er ook nog goed op kan zitten wel belangrijk want ik heb vaak mensen over de vloer en vind het wel belangrijk dat iedereen lekker kan zitten.