Home Zakelijk Mogen jouw chauffeurs bepaalde steden niet meer in door de zero emission eisen? Dit is de oplossing!

Mogen jouw chauffeurs bepaalde steden niet meer in door de zero emission eisen? Dit is de oplossing!

0
Mogen jouw chauffeurs bepaalde steden niet meer in door de zero emission eisen? Dit is de oplossing!

In geheel Europa gelden er steeds strengere eisen op het gebied van zero emission. Dit leidt vaak tot problemen bij leveranciers, omdat hun chauffeurs vaak voertuigen besturen die op diesel rijden. Dit leidt ertoe dat de producten niet meer bij de klant terechtkomen, met alle gevolgen van dien. Herken jij als leverancier dit probleem en ben je op zoek naar een passende oplossing voor jou en je klanten? Dan is dit blog geschreven voor jou, want hier worden praktische oplossingen voor dit vervelende probleem aangedragen waar je vandaag nog mee aan de slag kunt!

 

Cross docking en het uitbesteden van het last mile transport

Heb je al eens gehoord van cross docking transport? Cross docking transport is een manier om de producten die door jouw klant besteld zijn direct naar de klant te vervoeren, zonder dat ze eerst in een magazijn opgeslagen moeten worden. Doordat de producten direct naar je klant verstuurd worden, staan ze maar heel kort in je eigen magazijn. Dat zorgt ervoor dat orderpicken op je eigen bedrijfslocatie niet meer nodig is!  Door te kiezen voor cross docking transport en het laatste deel van het transport naar de klant aan een andere partij uit te besteden, kun je dit laten doen door een partner die voldoet aan de geldende milieu-eisen. Deze partij kan jouw transport meenemen op de eigen routes. Zo wordt het transport zo duurzaam en praktisch mogelijk aangepakt, zonder dat er problemen ontstaan op het gebied van zero emission eisen of dat er veel externe partijen bij het proces betrokken moeten worden. Wel is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat je bij een groot aantal klanten of te transporteren goederen te maken kunt krijgen met een beperkte ruimte van de transporteur. Kies dan ook altijd voor een cross docking partner die beschikt over een eigen opslagruimte. Zo voorkom je dat er verstoringen komen in de levermomenten die jij met je klant hebt afgesproken. 

 

Cross docking bij jou in de buurt 

Klinkt cross docking als een voor jou passende oplossing, maar weet je niet welke cross docking partners zich bij jou in de buurt bevinden? In Nederland zijn er diverse partijen die deze dienst aanbieden, die ook beschikken over een eigen opslagruimte. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar deze aanbieder van cross docking met een opslagruimte Den Haag.