Home Zakelijk Op zoek naar een nieuwe job

Op zoek naar een nieuwe job

0
Op zoek naar een nieuwe job

Momenteel ben ik aan het kijken voor een baan. Dit jaar studeer ik af en ben ik bezig met mijn scriptie. Er zijn onwijs veel mogelijkheden om door te stromen, maar wat ga ik precies doen?

De opleiding

Ik studeer Creative Business aan de Hogeschool Inholland. Deze keuze was voor mij vrij snel gemaakt. Ik wilde graag iets doen in de businesswereld, maar ik wilde tegelijkertijd ook bezig zijn met mijn creativiteit. Ik vond een grafische opleiding weer te veel creativiteit. Zo kwam ik bij een mooie combinatie van Creative Business. De vakken variëren heel erg. Zo krijg ik bijvoorbeeld vakken als marketing, sales en bedrijfseconomie. Het is handig om dit te weten, mocht er een bedrijf opgezet worden.

Werk zoeken

Het is niet gemakkelijk om werk te zoeken. Er zijn duizenden vacatures in Nederland en je wilt eigenlijk net iets vinden dat goed bij jou past. Ik vind het heel leuk om administratie te doen, zo kwam ik bij administratieve vacatures terecht. Ik vind het ook erg leuk om achter de schermen te werken als content creator. Ik heb niet zo heel lang meer om uit te vogelen wat ik precies wil. Ik krijg op school heel veel ondersteuning mee. Veel klasgenootjes gaan dezelfde kant op. Ik loop momenteel stage bij Radio 538. Ik leer achter de schermen te werken maar ook series te creëren. Ik had tijdens een semester op school een enorm leuk creatief idee bedacht wat Radio 538 uit kon voeren, mochten zij daar interesse in hebben. De stage duurt 8 maanden. Ik heb werkzaamheden gehad zoals de administratie doen (wat er natuurlijk bij hoort), content creëren, opnames maken en ik heb een reclamespotje moeten schieten. Dat vond ik het leukst.

Goede voornemens

In 2020 wil ik zeker weten een baan hebben. Het liefst dicht bij huis en wat goed bij mij past. Een fijne werksfeer en een leuk, gezellig team vind ik ook belangrijk. De opleiding heeft mij veel mogelijkheden geboden om internationaal te gaan. Dat is eigenlijk plan B. Ik kijk graag wat Nederland mij te bieden heeft als creatieveling. Ik zoek een gat in de markt en blijf graag opzoek naar nieuwe uitdagingen. Ik laat mij door niks tegenhouden. Ik ben door de jaren heen wijzer geworden en de school heeft mij laten inzien dat tegenslagen er ook bij horen. Ik ben doorgegaan en de eindstreep is in zicht. 2020 wordt het jaar waar ik in ga slagen en een leuke baan vindt.