Home Lifestyle Last van weinig haargroei? Dit doe je er aan

Last van weinig haargroei? Dit doe je er aan

0
Last van weinig haargroei? Dit doe je er aan

Heb je last van weinig haargroei? Dan ben je zeker niet de enige. Steeds meer mannen en vrouwen kiezen vanwege deze kwaal voor haarimplantatie Turkije. De vraag is natuurlijk wel: waar wordt weinig haargroei door veroorzaakt? Stress is een belangrijke factor. In dit artikel leggen we uit waarom.

Wat is het effect van stress op haargroei?

Stress is slecht voor je haargroei waardoor je weinig baardgroei kunt ervaren. Het psychologische effect van stress dat je haar extreem broos en zwak wordt en zelfs in klontjes kan uitvallen. De haarfollikels raken uitgehongerd en kunnen dan beschadigd en gedood worden. Dit veroorzaakt tijdelijk haarverlies en kan leiden tot permanente kaalheid. Het is een langzaam proces dat in de tienerjaren kan beginnen en erfelijk is.

Alopecia androgenetica

Haar kan niet alleen uitvallen door stress, maar ook door alopecia androgenetica. Dit is erfelijk van aard. Het is het resultaat van een gevoeligheid voor mannelijke hormonen die wordt geproduceerd door genetisch vatbare mannen. Hierdoor wordt een teveel aan DHT geproduceerd dat zich aan de follikels hecht en deze beschadigt.

De rol van follikels

DHT is belangrijk voor een normale gezonde haargroei, maar het kan ontstekingen in de follikels veroorzaken, waardoor de follikels zich sluiten. Hierdoor gaat het haar verloren. Het haar zal dunner en dunner worden tot het niet meer kan worden teruggewonnen.

Effect op snelheid haargroei

Stress haar op meer dan één manier beïnvloeden en dit kan een direct effect hebben op de snelheid van de haargroei. Het kan het proces versnellen of een zekere vertraging veroorzaken. Het is in feite een constante staat van evolutie en verandering en je kunt simpelweg niet ontsnappen aan de effecten van stress.

Achterhaal de oorzaak en verbeter je levensstijl

Wanneer plotselinge en ernstige stress ervaart, kan het advies van een arts helpen om de oorzaak te achterhalen en beter te begrijpen wat er is gebeurd. De behandeling van stress houdt in dat je meer inzicht krijgt in de aard van uw symptomen en hoe ze tot stand zijn gekomen. Het kan ook jouw levensstijl verbeteren om te helpen bij zowel lichamelijke als emotionele stress.

Reken af met weinig haargroei

En gelukkig is er nog een andere oplossing voor veel stress: voldoende uitrusten. En je kunt afrekenen met weinig haargroei door te kiezen voor haarimplantatie Turkije. Daarbij krijg je een speciale behandeling waarbij haarzakjes uit de haarkrans worden gehaald. Vervolgens worden je haarzakjes teruggeplaatst in kalende gebieden. Wedden dat je binnenkort weer geniet van een volle bos met haar?