Home Blog Een tweedehandse elektrische fiets aanschaffen

Een tweedehandse elektrische fiets aanschaffen

0
Een tweedehandse elektrische fiets aanschaffen

Elektrische fietsen kunnen enorm prijzig zijn. Je bent al snel meer dan duizend euro kwijt voor een standaard elektrische fiets. Mocht je een zeer luxe variant willen, dan gaat het al snel om duizenden euro’s per fiets. Als je erg weinig geld te besteden hebt of je kan erg moeilijk rondkomen, dan is het lastig om zo’n bedrag in een keer te betalen. Toch is het mogelijk om een elektrische fiets aan te schaffen als je een klein budget hebt. Je kan dit doen door een lening te nemen.  As je een tweedehandse elektrische fiets wilt kopen, dan is het erg belangrijk dat je op bepaalde punten let. Je wilt namelijk lang kunnen genieten van de elektrische fiets, vooral omdat je weinig geld te besteden hebt voor een nieuwe elektrische fiets. Hier vind je enkele punten waar je op moet letten als je een tweedehandse elektrische fiets wilt aanschaffen. 

 

De staat van de batterij

Om van de trapondersteuning gebruik te kunnen maken, is het enorm belangrijk dat een elektrische fiets voorzien is van een goede batterij. Zonder een batterij heb je dus eigenlijk niets aan een flyer e-bike. Kijk bij de aanschaf van een e-bike goed naar de actieradius van een actie. Hoe groter dit getal, hoe verder je kan fietsen per laadbeurt. Houd er wel rekening mee dat je in de winter minder ver kunt fietsen. Bovendien gaat de staat van de accu na verloop van tijd achteruit. Het is daarom zeer aan te raden om de batterij te laten controleren door een fietsenmaker voordat je een tweedehands elektrische fiets aanschaft. Een fietsenmaker heeft namelijk de middelen om de staat van de batterij te kunnen controleren. 

 

Is de fiets wel van het juiste formaat?

Als je een tweedehandse elektrische fiets gaat aanschaffen, dan is het belangrijk dat je let op het formaat van de fiets. Het maakt niet uit of het nou een Stella elektrische fiets is, of een van de Flyer elektrische fietsen. Als de fiets te klein of te groot is, dan kan je de elektrische fiets beter niet aanschaffen. Als je het toch doet en erop gaat fietsen, dan is de kans enorm groot dat jij nek- en rugklachten ontwikkelt. Dit is zeer slecht voor je lichaam en dat wil je dus liever voorkomen. Het is daarom belangrijk om altijd een testrondje te maken voordat je een fiets aanschaft. Zo kun je achterhalen of het formaat van de fiets bij jou past.