Home Blog Hoe anders is elektrisch rijden?

Hoe anders is elektrisch rijden?

0
Hoe anders is elektrisch rijden?

Laatst had ik een discussie over het ‘echte rijden’ in een benzine- of dieselauto. De meeste mensen zullen het er over eens zijn dat elektrisch rijden vele voordelen voor het milieu kent. Maar een tegenargument is dan dat elektrisch rijden de hele charme van het autorijden weg zou nemen. Je zou immers niet de geur en het geluid van de motor hebben in een elektrische auto, zoals je dat anders wel zou hebben. Toch denk ik dat er ook veel te zeggen is over de ervaring van de elektrische auto. Iets waar je misschien aan zal moeten wennen, maar wat op zichzelf dezelfde charme kan hebben. In deze blog vertel ik je waarom.

Snelheid elektromotor

Met een elektrische motor kun je enorm snel optrekken. Het rijden in een elektrische auto is hierdoor alleen al een andere ervaring dan het rijden in een standaard benzine- of dieselauto. Een elektromotor kan direct maximaal koppel leveren, waardoor je snel en direct acceleratie hebt. Je zal als bestuurder dan ook even moeten wennen bij het versnellen en remmen. Het is echter een soepele en best makkelijke manier van rijden.

Het stille rijden

Het elektrisch rijden is bijna geluidsstil! Er is zeker wat te zeggen voor het geluid van een scheurende motor, maar ook het geluidstil rijden, heeft wat. Wanneer steeds meer mensen elektrisch rijden zoals het geluidsoverlast van de auto’s enorm afnemen. We zijn met zijn allen dat geluid zo gewend geraakt dat het minder stoort, maar onderbewust komen er continue geluidprikkels binnen. Het zal daardoor ook voor vele mensen die langs een drukke weg of in de stad wonen, een verademing zijn en dat merk jij als bestuurder net zo goed.

Gemak en mobiliteit

Het rijden in een elektrische auto is ook een kwestie van wennen Je zal moeten weten waar en wanneer je de accu kunt opladen en hoe je dit het beste kunt doen. Zo’n overstap brengt onzekerheden en vragen met zich mee. De openbare en privé oplaadmogelijkheden blijven zich verder uitbreiden, en je kunt met een elektrische auto ook gewoon op vakantie. Er zijn handige apps die real-time weergeven waar je kunt opladen.

Elektrisch rijden is innovatief en nodig in een tijd waarin we steeds milieubewuster leven. De techniek van de elektrische auto’s wordt steeds beter, en de nodige oplaadpunten verschijnen meer in het stadsaanzicht. De ervaring van het rijden zal dan ook steeds beter worden, denk ik.

Een toekomst met elektrisch rijden?

Wil jij de overstap maken naar elektrisch rijden, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Shortlease elektrisch rijden is dan misschien een uitkomst. Met een shortlease contract kun je direct het elektrisch rijden ervaren, en mocht je dan toch willen omschakelen naar diesel/benzine, dan kan dit. Een shortlease contract heeft daarnaast nog andere voordelen, zoals bijvoorbeeld een lage bijtelling. Mocht je meer informatie willen dan kun je een vrijblijvend advies aanvragen bij de leasemaatschappij.