Home Zakelijk De ultieme inrichting van een nieuw kantoor

De ultieme inrichting van een nieuw kantoor

0
De ultieme inrichting van een nieuw kantoor

Het is je vast niet ontgaan dat de werkplek een grote invloed heeft op je werkprestaties en motivatie. In de afgelopen twee jaar is thuiswerken steeds belangrijker geworden, maar nu de meeste maatregelen rondom de pandemie zijn vervallen zoeken veel werknemers het kantoor weer op. Er is veel gebeurd in de afgelopen periode, zowel op het gebied van privé als werk. Hoewel volledig op kantoor werken voor de meeste mensen weer even wennen is, is het erg belangrijk om ook een nieuw kantoor optimaal in te richten. Mede hierdoor houd je werknemers gemotiveerd en komen zij weer met plezier op kantoor werken.

 

Licht en indeling

Het is erg belangrijk om genoeg licht te hebben op kantoor. Het liefst natuurlijk daglicht, maar mocht dit niet overal mogelijk zijn dan moet dit gecompenseerd worden door verlichting. Daarbij brengt TL verlichting totaal geen sfeer, maar werkverlichting en sfeerverlichting juist wel. Ook moet de ruimte open zijn en niet klein ogen. Om dit te realiseren kun je gebruik maken van glas, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Je creëert hiermee een open sfeer, waarbij toch vergaderruimtes kunnen worden afgesloten van de werkplekken. Naast dat medewerkers vaak een vaste werkplek hebben, mag het niet ontbreken aan voldoende flexplekken. Het is belangrijk dat werknemers met anderen samen kunnen werken én in stilte individueel werk kunnen uitvoeren.

 

Voldoende rust

Wanneer er veel mensen op kantoor werken kan het af en toe best rumoerig worden. Geluid is toch wel een van de grootste afleiders wanneer mensen aan het werk zijn. Onbedoeld ga je meeluisteren met gesprekken en kun je je niet meer concentreren. Zorg er daarom voor dat je genoeg geluidsdempers in het kantoor hebt, zoals akoestische panelen. Hiermee kun je geluidsoverlast tot zeker 50% verminderen. Bevestig de panelen op het plafond of op de wand, net waar je er ruimte voor hebt. Ook qua zicht moet er voldoende rust zijn. Het kantoor moet niet rommelig ogen en er moeten genoeg opbergplekken zijn voor alle spullen. Met de kleinste tips kun je al een opgeruimde look creëeren. Plaats bijvoorbeeld een Passe-partout om schilderijen en foto’s, berg los papier op in kasten en zorg voor eenheid in het interieur.

 

Gezonde werkplek

Een gezonde werkplek heeft betrekking op mentale en lichamelijke gezondheid. Zorg voor een sfeer waarbij mensen zich prettig en comfortabel voelen. Niet alleen een goede bureaustoel is hierbij belangrijk, maar voeg ook eens wat kleur en licht toe aan de werkplek. Je zult merken dat je werknemers zich hierdoor prettiger voelen op hun werk. Vergeet niet om de werkplekken goed schoon te houden. Laat het hele kantoor zo nu en dan grondig reinigen. Het aannemen van een vast schoonmaakteam wekt daarnaast vertrouwen op bij de medewerkers.