Home Mode Schoudertassen combineren

Schoudertassen combineren

0
Schoudertassen combineren

Kleine schoudertassen zijn inmiddels onmisbaar voor mij geworden. Als ik naar een feestje ga en een jurkje of een rokje aanheb, kan ik mijn spullen zoals mijn telefoon en pinpas immers niet kwijt in zakken. Om een hele tas mee te sjouwen vind ik dan ook weer overdreven, dus kleine schoudertassen zijn een geweldige uitkomst! Maar hoe kan je ze het beste combineren? Hoe zorg je ervoor dat jouw schoudertassen jouw outfit afmaken?

Zwarte schoudertassen

De makkelijkste en veiligste optie is natuurlijk een zwart schoudertasje. Zwart past bij alles en is een veilige optie. Zwarte leren tasjes staan bovendien heel stoer en geven een vintage tintje aan jouw outfit. Heb je een meer classy gelegenheid, dan gebruik ik zelf altijd mijn suède schoudertas. Deze kan ik zelfs omtoveren naar een clutch, wat nog nét even iets chiquer staat dan schoudertassen. Zo’n bandje van een schoudertas verpest toch een beetje een mooie galajurk.

Gekleurde schoudertassen

Is zwart een te veilige optie voor jou? Dan zijn er gelukkig nog genoeg gekleurde schoudertassen in de wereld. Dit vereist echter wel een stuk meer denk- en matchwerk dan een zwart tasje. Een knal rood tasje bij een roze jurkje kan immers echt niet. Het gevaar van gekleurde schoudertassen is dat ze gaan vloeken bij de rest van de outfit. Nu kan iedereen wel zien wanneer een tasje vloekt, maar hoe maakt je een gekleurd tasje nou echt onderdeel van de outfit?

Een gekleurd tasje kun je het best combineren met een ander onderdeel van jouw look. Als je een simpele spijkerbroek aanhebt en een basic shirt, kun je ervoor kiezen om jouw tasje te matchen bij de kleur van jouw schoenen, lippenstift of sieraden. Ik zag zelf laatst een foto voorbij komen van een vrouw die een rood fluwelen tasje had gematcht met haar rood fluwelen hakken: prachtig!

Ben jij juist meer van het opvallen en draag jij veel kleuren? Dan is het colorblocking iets voor jou. Dit houdt basically in dat je lak hebt aan alle combineer-regels en bijvoorbeeld bij een kanariegele jurk het rustig aandurft om een knalrode tas erbij te dragen. Voor deze combinatie heb ik als tip: hoe feller de kleuren hoe beter. Met felle kleuren creëer je een WOW-effect, dat vage kleurtjes niet doen.

Schoudertassen met print

Schoudertassen met printjes zijn de laatste variant van de schoudertassen. Ik zag onlangs een vrouw over straat lopen met haar schoudertas met eenzelfde printje als haar trui. Ik vond het mooi, maar ik zou hierbij wel adviseren niet te veel door te slaan in het printje. Als je een lange bloemenjurk hebt en vervolgens een tasje in hetzelfde printje, is het te veel van het goede. Ook zou ik niet printjes gaan afwisselen: een geruiten tas bij een bloemenjurk is naar mijn mening te druk. Zonde van de mooie tas en de mooie jurk!