Home Blog Geld lenen voor een motor 

Geld lenen voor een motor 

0
Geld lenen voor een motor 

Als je eindelijk een nieuwe motor wil of kan kopen, dan is het erg belangrijk dat je de motor wel kan betalen want anders kan je de motor natuurlijk niet aanschaffen. Als je de motor wel kan betalen dan wil je natuurlijk ook niet al je geld spenderen want dan is je buffer weg die je juist goed kan gebruiken in geval van nood. Je kan dan het beste een persoonlijke lening aanvragen want hierdoor hoef je niet enkele duizenden euro’s in een keer te betalen en los je maandelijks een klein bedrag af. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een persoonlijke lening en welke gevaren daarbij komen kijken. 

 

Hoe kan ik een persoonlijke lening aanvragen?

Het aanvragen van een lening kan je eenvoudig doen via de website van een kredietverstrekker. Dit kan vaak al binnen enkele minuten gedaan worden en ook heb je in de meeste gevallen de volgende dag al antwoord van de kredietverstrekker. Houd er wel rekening mee dat je aardig wat gegevens moet afstaan aan de gekozen kredietverstrekker want de kredietverstrekker wilt er natuurlijk zeker van zijn dat jij de lening kan terugbetalen. Dit is ook een reden waarom je getoetst word door het BKR (bureau krediet registratie). Daar kan een kredietverstrekker je dossier opvragen om te zien of je in het verleden je betaalafspraken niet bent nagekomen. Ook moet jij vaak enkele loonstroken laten zien zodat de kredietverstrekker ziet dat je maandelijks of wekelijks uitbetaald word. Een persoonlijke lening aanvragen is ook mogelijk bij je eigen bank maar dat is tegenwoordig heel erg moeilijk. Banken zijn sinds de afgelopen crisis erg voorzichtig geworden met het uitgeven van nieuwe leningen. 

 

Is het verstandig om een lening aan te vragen?

Als je de lening op tijd terug kan betalen dan is geld lenen voor een motor zeker geen probleem. Het is echter zeer belangrijk dat je altijd voor het indienen van een aanvraag honderd procent zeker bent dat je de lening ook terug kan betalen. Het is niet handig om geld te lenen als je geen vast contract hebt want de kans is aanwezig dat je volgende week geen baan meer hebt terwijl je de lening nog steeds moet aflossen. Wanneer je de lening vaker niet op tijd hebt afgelost, dan heeft de kredietverstrekker het recht om het bedrag in een keer op te eisen. Als je dit dan niet kan betalen dan komt een deurwaarder beslag leggen op de motor die je hebt gekocht. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen en daarom is het erg belangrijk dat je zeker bent van je zaak.