Home Blog Faillissementsveiling voor particulier en bedrijf

Faillissementsveiling voor particulier en bedrijf

0
Faillissementsveiling voor particulier en bedrijf

Bent u helaas failliet gegaan als persoon of met uw onderneming? Dan is een faillissementsveiling een goede optie. Veilingen zijn namelijk een goede manier om de spullen te verkopen na een faillissement. Vandaag de dag gaan helaas met enige regelmaat bedrijven of mensen zelf. De oorzaak hiervoor is te vinden in de crisis van voorgaande jaren. Gelukkig zijn er dus nog wel alternatieven waardoor u snel van de spullen af bent. Een faillissementsveiling is voor zowel particulier als bedrijf een goede optie. Ontdek hier waarom zo’n veilig een fijne oplossing kan zijn bij een faillissement.

Faillissement is al naar genoeg!

Wanneer u failliet of bankroet wordt verklaard, wordt er beslag op uw hele vermogen gelegd. Alles wat verkocht kan worden is dan voor de schuldeisers. Het is een erg nare situatie om je in te bevinden. Zowel particulier of zakelijk faillissement aanvragen is een pijnlijk moment. Hierdoor wilt u het natuurlijk allemaal zo snel mogelijk geregeld hebben. Een faillissementsveiling kan hierbij helpen. Door al uw inboedel via een faillissementsveiling te verkopen, heeft u relatief snel het geld voor de schuldeisers. Dan kunt u dat hoofdstuk afsluiten.

Snel geregeld met faillissementsveiliing

Het komt vaak voor dat men de meeste moeite heeft om alle spullen die ze bezitten te verkopen. Over het algemeen moet u binnen een relatief korte tijd al met geld komen voor de schuldeisers. De snelste manier om dit te bewerkstelligen is door middel van een faillissementsveiling. Met een faillissementsveiling weet u vrijwel zeker dat het gros van de spullen verkocht zal worden. Het enige nadeel is dat hoogstwaarschijnlijk niet alle spullen voor de prijs worden verkocht die ze in feite waard zijn. Daar is een faillissementsveiling nog steeds een veiling voor. Het is voornamelijk snel geregeld – en dat kan soms het belangrijkste zijn bij een faillissement.

Faillissementsveilig voor particulier en bedrijf

U kunt zowel als particulier als bedrijf meedoen aan een faillissementsveiling. Het is wel verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo zullen er veilingkosten zijn die van de opbrengst afgetrokken worden. Dit is een bedrag dat voor het veilinghuis is waar de faillissementsveiling wordt gehouden. Deze kosten kunnen oplopen tot een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Daarnaast kunnen er nog zaken als verzendkosten voor uw rekening worden gebracht na de faillissementsveiling. Maak daar van tevoren duidelijke afspraken over zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dit geldt zowel als u degene bent die failliet is gegaan als wanneer u spullen koopt tijdens zo’n veiling.