Home Wonen Is jouw woon verzekering goed geregeld?

Is jouw woon verzekering goed geregeld?

0
Is jouw woon verzekering goed geregeld?

Heb je al eens goed nagedacht over hoe je je verzekeringen hebt geregeld? Weet je zeker dat je alles goed voor elkaar hebt? Hoe zit het met jouw woon verzekering? Is jouw woon verzekering nog up to date? En is deze uitgebreid genoeg? Heb je een complete woon verzekering met daarin én een opstalverzekering, én een inboedelverzekering, én een wa verzekering? Niet? Dan is het tijd om daar eens serieus naar te kijken. Want al deze verzekeringen zijn, zeker wanneer je een eigen huis hebt en ook nog kinderen, écht de moeite waard. Een complete woon verzekering bestaat dus uit drie componenten. Alle drie zijn ze belangrijk.

Wanneer kies je voor alle drie de componenten van de woon verzekering?

Om te beginnen moet je even weten wat iedere verzekering precies inhoudt. Wanneer je een eigen huis hebt, dan moet jij er natuurlijk zelf zorgen dat je het huis zelf goed verzekert. Hiervoor heb je een opstalverzekering nodig. Met de opstalverzekering verzeker je je huis en alles wat daar écht bij hoort. Denk dan, bijvoorbeeld, ook aan de inbouwapparatuur in je keuken. De spullen in je huis die niet per se bij je huis horen vallen onder de inboedelverzekering. Dat geldt voor je elektronica, maar ook voor alle meubels die geen inbouw zijn. Een wa verzekering afsluiten doe je om verzekerd te zijn voor schade die jij of iemand uit jouw gezin veroorzaakt bij een derde partij.

Is een wa verzekering voor je huis dezelfde als voor je auto?

Het gaat hier over twee verschillende verzekeringen. Wanneer het gaat om je auto, dan is de wa verzekering de minimale (verplichte) verzekering die je kunt afsluiten. Heb je het over een woon verzekering dan is een wa verzekering, bijvoorbeeld, van belang als je per ongeluk een vaas breekt bij een ander in huis of als je kind tijdens het voetballen op straat een ruit inkinkelt bij de buren. Je kunt dan de wa verzekering gebruiken om deze kosten te dekken.

Hoe weet ik wat een complete woonverzekering mij gaat kosten?

De kosten van een complete woon verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang of je in een nieuw koophuis woont of juist in een oud huis. Ook de waarde van je spullen kan ervoor zorgen dat de verzekering hoger of juist lager uitvalt. Om te berekenen wat de verzekering je per maand gaat kosten kun je zelf je berekeningen maken. Gewoon online!