Home Wonen Hoe kun je je vaste lasten zo veel mogelijk verlagen?

Hoe kun je je vaste lasten zo veel mogelijk verlagen?

0
Hoe kun je je vaste lasten zo veel mogelijk verlagen?

Het is voor veel mensen erg lastig om rond te komen. Dat is de laatste maanden alleen nog maar erger geworden. Dit heeft natuurlijk te maken met de inflatie. Inflatie is het steeds minder waard worden van geld. De afgelopen maanden is de inflatie erg hard gestegen wat er dus voor zorgt dat het geld dat je in bezit hebt steeds minder waard is geworden. Dit is vervelend voor mensen die veel spaargeld hebben, maar uiteindelijk is dit niet de groep die het hardst geraakt wordt. De mensen die het meest last hebben van de inflatie zijn mensen met een relatief laag inkomen. 

Mensen die niet zo’n hoog inkomen hebben, hebben tegenwoordig vaak hoge woonlasten. Dat komt doordat je tegenwoordig simpelweg erg veel geld moet neerleggen om überhaupt kans te maken op het vinden van een woning. Dit geldt zowel voor huurwoningen als voor koopwoningen. Als je een koopwoning hebt, betekent dat niet automatisch dat je geen last hebt van de inflatie. Steeds meer mensen die een koophuis hebben en die nooit echt geld tekort kwamen hebben nu moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. In dat geval kan het slim zijn om te proberen om je vaste lasten zo veel mogelijk te verlagen. 

Probeer de vaste lasten van je huis lager te krijgen

Er zijn verschillende manieren waarop je de vaste lasten die komen kijken bij het bezitten van een huis naar beneden kunt krijgen. Het is bijvoorbeeld een goed idee om je eens te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van de isolatie van muren, maar ook van vloerisolatie. Door je woning beter te isoleren kun je op de lange termijn een hoop geld besparen. Natuurlijk moet je hier nu in investeren, maar uiteindelijk zul je meer besparen dan dat je hebt uitgegeven. Dit zal alleen maar sneller gaan wanneer de gasprijzen zo hard blijven stijgen als op dit moment het geval is. Je zou ook voor zonnepanelen op je dak kunnen gaan. Deze wekken zelf stroom op waardoor je minder geld kwijt bent aan stroom.

Bespaar op andere vaste lasten

Als je merkt dat je vaste lasten te hoog zijn geworden, moet je eens kijken naar wat voor vaste lasten je hebt die eigenlijk niet nodig zijn. Hierbij zou je kunnen denken aan het opzeggen van bepaalde abonnementen waar je vrijwel nooit gebruik van maakt. Dit kan zo een paar tientjes tot honderden euro’s in de maand schelen. Ook zou je een andere verzekering kunnen afsluiten voor je auto. Dit is vooral nuttig als je nu een dure autoverzekering hebt, maar eigenlijk nooit schade laat uitkeren.