Home Lifestyle Wietolie tegen slapeloosheid

Wietolie tegen slapeloosheid

0
Wietolie tegen slapeloosheid

Slapeloosheid is een supervervelend en veelvoorkomend probleem. Bijna een kwart van de mensen krijgt in zijn leven een keer te maken met slaapproblemen. Je kunt bij slapeloosheid vaak moeilijk in slaap komen, word te vroeg wakker en/of slaapt met veel interrupties. De gevolgen hiervan zijn in het begin redelijk onschuldig: je krijgt te maken met vermoeidheid, je bent prikkelbaar en kunt je misschien minder goed concentreren. Heb je een lange tijd last van slapeloosheid? Dan kan je vervelendere klachten krijgen, zoals een depressie, angststoornissen, maar ook bijvoorbeeld diabetes. Herken je dit en wil je graag van je klachten af? Lees dan verder. In dit blog vertel ik meer over het gebruik van wiet tegen slapeloosheid.

Slaappillen

Het is vaak moeilijk om de directe oorzaak te vinden van slapeloosheid, omdat het door veel verschillende factoren kan ontstaan. Veel mensen proberen daarom slaappillen. Slaappillen slikken is een mogelijke oplossing voor het probleem, maar kan ook voor andere klachten zorgen. Wist je bijvoorbeeld dat je van slaappillen een vertraagd reactievermogen en een verslechterd geheugen kan krijgen? Bovendien zijn slaappillen super verslavend en raakt je lichaam eraan gewend, waardoor je een steeds hogere dosis nodig om je slaapproblemen weg te houden.

Wietolie

Een betere oplossing – die ook minder zwaar is dan het slikken van slaappillen – is wietolie slapeloosheid. Wietolie (of THC-olie) is een natuurlijk en product en komt van de wietplant. In wietolie zit het stofje THC, waardoor je high wordt en ook beter kunt slapen. Als je wietolie nodig hebt met een hoge percentage THC, moet je dat in Nederland via de huisarts regelen. Neem contact op met een professional via https://medicinale-cannabis.nl/ zodat je weet wat er allemaal mogelijk is.

Verschillende soorten toepassingen

Er zijn verschillende soorten toepassingen voor THC of THC-olie. Je kunt dit krijgen in de vorm van olie, zalf, zetpillen en e-liquids. De olie is het meest geschikt voor slaapklachten. De zetpillen kunnen helpen voor mensen met menstruatieklachten, fibromyalgie en reuma. Van deze pillen word je niet high en werkt ook langzamer in. THC-zalf heeft ontstekingsremmende klachten en wordt vooral gebruikt bij klachten zoals eczeem, artritis of artrose (voor pijnbestrijding) en bijvoorbeeld bij de behandeling van brandwonden. In dit geval werkt de THC ontstekingsremmend en gebruik je het ook voor pijnbestrijding. E-liquids met THC zijn bedoeld voor mensen die de THC op een gezondere manier willen roken. Bij het roken van een marihuanasigaret vindt verbranding plaats, waardoor je schadelijke stoffen binnenkrijgt. Het roken van e-liquids zijn, daarentegen, niet schadelijk voor je longen.