Home Zakelijk Werken als makelaar of hypotheekadviseur

Werken als makelaar of hypotheekadviseur

0
Werken als makelaar of hypotheekadviseur

Werken in de financiële sector is voor velen weggelegd. Deze sector is natuurlijk erg breed. Van werken bij een bank tot het boekhouden van een makelaar. In deze blog gaan we dieper in op het werken als makelaar of hypotheekadviseur. Deze beroepen hebben namelijk ook meer met elkaar te maken dan je misschien in eerste instantie zou denken. Je bent namelijk in beide gevallen bezig met het voorbereidende werk voor een huis te kopen. De makelaar verkoopt daadwerkelijk het huis aan je en de hypotheekadviseur kijkt wat er qua budget allemaal mogelijk is bij jou.

Hypotheek adviseur

Het begint allemaal bij de hypotheek adviseur. Het is namelijk altijd eerst even fijn om te kijken wat je kan spenderen aan een huis in de toekomst. Maar wat is een hypotheekadviseur nou eigenlijk? Een Hypotheekadviseur adviseert bij het afsluiten van een hypotheek en eventueel de aanvullende verzekeringen. De persoonlijke situatie van de klant vormt daarbij het uitgangspunt om tot de beste oplossing te komen. Er geldt een Wft-diplomaplicht voor alle financieel adviseurs, en dus ook voor een hypotheekadviseur. Hiermee wordt geborgd dat een consument er op kan vertrouwen dat een financieel adviseur beschikt over de kennis om een passend advies te geven.

Makelaar

Het werk van een makelaar ziet er toch net wat anders uit dan het werk als hypotheekadviseur. Een Makelaar is een tussenpersoon. Hij/zij bemiddelt bij de koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren andere onroerende zaken, maar bijvoorbeeld ook bij roerende zaken en verzekeringen. De Makelaar regelt contracten en (ver)koopafspraken en een groot deel van je werk bestaat uit het zoeken van een geschikte partij om dat bepaalde goed mee te verhandelen. Een Makelaar werkt volgens een overeenkomst van bemiddeling en hij/zij verzorgt alle zaken van opname tot aan de overdracht door de notaris. Voor deze werkzaamheden ontvangt de Makelaar een courtage (een afgesproken percentage) van rond de 1-2% van de uiteindelijke verkoopprijs van het goed. maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf al over wat vastgoed beschikt en dit wilt gaan verhuren. Een woning verhuren amsterdam doe je namelijk ook niet zomaar en komt nog meer bij kijken dan je misschien denkt. Als je het even allemaal niet meer weet kan je een verhuurmakelaar amsterdam in huren. Deze geeft jou alle informatie die je nodig hebt en kijkt gelijk voor jou wat de beste opties zijn voor in Amsterdam. Je zal namelijk ook wel met wat concurrentie te maken hebben.